Passikuva yleisesti

Passikuvat, henkilökorttikuvat, cv-kuvat, ajokorttikuvat, viisumikuvat ja muut viralliset kuvat. Vaihtoehtoja on paljon ja jokaisella maalla tahtoo olla omat standardit. Siksi ammattilaiseen on hyvä luottaa, koska me tiedämme virallisten kuvien standardit. Suomessa suositaan sähköisiä passikuvia lähetettynä suoraan poliisin järjestelmään, kun taas ulkomailla suositaan perinteisiä paperikuvia. Meillä et ole liian nuori taikka vanha kuvaan, vaan kaiken ikäiset pääsevät kuvaan. Meillä viralliset kuvat suoritetaan heti ilman ajanvarausta ja kuvat saat aina heti mukaan. Suomessa ei kelpaa enään ajokortti virallisena henkilöllisyystodistuksena, joten passi ja henkilökortti ovat ehdottomia, mikäli haluat esimerkiksi hoitaa pankkiasioita. 

Passikuvat ovat kuin hammaslääkärikäynti…Kun (matka)hammasta kolottaa on asialle tehtävä jotain. Passikuvien otto on monelle inhottava tilanne, koska kuvat eivät koskaan ole täydellisiä. Otamme tarvittaessa useamman kuvan, kunnes asiakas on tyytyväinen kuviinsa. 

Etkö pääse passikuvaan?

Lähetä kuvasi meille niin kerromme, mikäli kuva kelpaa tai ei. Voimme tarvittaessa laittaa kuvan suoraan poliisille tai sähköpostiin muokattuna.

Hinnasto

Per henkilö
Passikuvat sähköisesti suoraan poliisin järjestelmään 20€
Passi- tai viisumikuvat tulostettuna 25€
Sähköinen kuva poliisin järjestelmään + kuvat 25€
Suomen passikuvat sähköpostiin 20€
Viisumikuvat sähköpostiin 25€
Viisumikuvat tulostettuna + sähköisenä 30€
CV-kuvat 25€
Lapset jotka eivät istu itsestään 25€
Oman kuvan tulostaminen tai lähettäminen poliisille 10€
Kuvien uudelleen tulostaminen tai lähettäminen 6kk aikana 10€
Lisäkopioiden tulostaminen +5€

Passi- ja viisumikuva vaihtoehdot

Yleistä

Suomessa voit passin tai henkilökortin tilata joko suoraan netissä tai poliisilaitoksella. Mikäli haluat tehdä hakemuksen netissä lähetämme kuvat suoraan poliisin järjestelmään. Saat tekstiviestin poliisilta heti liikkeessä. Kuva on voimassa poliisin järjestelmässä 6 kuukautta ja voit käyttää tunnusta useamman kerran. Jotta voit tehdä hakemuksen netissä sinulla tulee olla voimassa oleva allekirjoitus ja sormenjäljet annettuna poliisille. Tämä käy viimeistään ilmi hakemusta tehtäessä ja tarvittaessa poliisi kutsuu sinut antamaan kyseiset asiat.

Voit vielä kuitenkin hakea passia ja/tai henkilökorttia poliisilaitoksella. Kannattaa varata kuitenkin aika, sillä jonot pk-seudulla voivat olla pitkiäkin. Mene paikan päälle joko kuvien, tai tunnuksen kanssa. Passi- ja henkilökorttihakemukset maksavat enemmän poliisilaitoksella tehtynä.

Hinnasto

Meillä passikuvien otto liikkeessä maksaa 20€ sähköisesti poliisin järjestelmään laitettuna. Paperikuvat maksavat 25€ kuuden kuvan paketti. Poliisi veloittaa oman palveluhinnaston mukaisen maksun omista palveluistaan. Tästä lisää osoitteessa: https://www.poliisi.fi/luvat/palveluhinnasto_ja_maksaminen/palveluhinnasto_2019

Virallinen kuvakoko

Suomen virallinen kuvakoko on 36 x 47mm. Kasvojen koko täytyy olla 32 – 36mm. HUOM! Kuva tulee mitata oletetusta päälaesta leukaan asti.

Toimitusajat

Poliisi ilmoittaa nettisivuillaan toimitusajakseen seuraavat ajat:

Normaali: 5-8 työpäivää
Pika: Enintään 3 työpäviää
Express: 0-1 työpäivä 

Yleistä

Ajokorttikuva on kooltaan sama kuin passi ja henkilökorteissa. Suomessa ajokortti ei ole virallinen henkilökortti ja ei tästä johtuen kelpaa pankeissa henkilöllisyyden todistamiseksi. Ulkomailla asia on sama ja suosittelemme varmistamaan virallisen henkilökortin tai passin voimassaolon ennen matkalle lähtöä. 

Ajokortin myöntää suomessa Trafi ja tästä johtuen sähköistä kuvaa ei pysty hyödyntämään ajokortin hankinnassa. Tähän on olemassa kuitenkin poikkeus. Mikäli haet ajokorttia passin tai henkilökortin hankkimisen jälkeen voit hyödyntää kuvaa. 

Hinnasto

Meillä passikuvien otto liikkeessä ja lähettäminen poliisin järjestelmään maksaa 20€. Paperikuvat maksavat 25€, mikä sisältää kuusi kappaletta kuvia. Ajokorttia voi hakea Ajovarman palvelupisteissä ja tästä hinnasto löytyy myös heidän sivuiltaan. Tästä lisää osoitteessa: https://www.ajovarma.fi/hinnasto

Virallinen kuvakoko

Suomen virallinen kuvakoko on 36 x 47mm. Kasvojen koko täytyy olla 32 – 36mm. HUOM! Kuva tulee mitata oletetusta päälaesta leukaan asti. 

Yleistä

Perinteinen tulostettu viisumikuva on vielä yleisin vaihtoehto venäjälle matkustettaessa. Jotkut viisumit vaativat sähköisen kuvan, eli pystymme myös lähettämään kuvan sähköpostiinne. 

Hinnasto

Meillä viisumikuvien otto liikkeessä maksaa 25€. Tämä hinta sisältää joko paperikuvat tai kuvan lähettämisen sähköpostiin. Venäjän viranomaiset veloittavat oman palveluhinnaston mukaisen maksun. Tästä lisää osoitteessa: https://helsinki.mid.ru/web/helsinki-fi/viisumihakemusten-kasittelymaksut

Virallinen kuvakoko

Venäjän virallinen viisumikuva on kooltaan 35 x 45mm. Kuva on suomen virallista kuvaa hieman pienempi. 

Yleistä

Intian viisumiin on hiljattain tullut muutoksia. Riippuen viisumista voit joko mennä paikan päälle paperikuvien kanssa, tai lähettää kuvat sähköisesti. Suosittelemme varmistamaan tarpeesi ennen kuvaan tulemista. 

Hinnasto

Meillä viisumikuvien otto liikkeessä maksaa 25€. Tämä hinta sisältää joko paperikuvat tai kuvan lähettämisen sähköpostiin. Intian viranomaiset veloittavat oman palveluhinnaston mukaisen maksun. Tästä lisää osoitteessa: https://www.indembhelsinki.gov.in/viisumihinnat.php

Virallinen kuvakoko

Intian virallinen viisumikuva on kooltaan 51 x 51mm. Suomen virallinen kuvakoko ei kelpaa, mutta sama kuvakoko kelpaa myös USA:n viisumiin.

Yleistä

USA on tunnetusti erittäin tarkka maahantulon suhteen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia, mutta ESTA on tarpeellinen. Mikäli haet muuta kuin turistiviisumia tarvitset kuvat. Selvitä etukäteen, mikäli tarvitset paperiset tai sähköiset viisumikuvat.   

Hinnasto

Meillä viisumikuvien otto liikkeessä maksaa 25€. Tämä hinta sisältää joko paperikuvat tai kuvan lähettämisen sähköpostiin. USA:n viranomaiset veloittavat oman palveluhinnaston mukaisen maksun. Tästä lisää osoitteessa: https://fi.usembassy.gov/visas/

Virallinen kuvakoko

USA:n virallinen viisumikuva on kooltaan 51 x 51mm. Suomen virallinen kuvakoko ei kelpaa, mutta sama kuvakoko käy myös intian viisumiin. 

Yleistä

Kiina on hiljattain aloittanut sähköisten kuvien vastaanottamisen. Kuvassa on erittäin tarkat kriteerit ja yksi oleellinen asia on, että tausta on täysin valkoinen. Tämä poikkeaa monesta muusta maasta. Varmista ennen kuvaan tuloa, mikäli tarvitset sähköiset tai paperiset valokuvat. 

Hinnasto

Meillä viisumikuvien otto liikkeessä maksaa 25€. Tämä hinta sisältää joko paperikuvat tai kuvan lähettämisen sähköpostiin. Kiinan viranomaiset veloittavat oman palveluhinnaston mukaisen maksun. Tästä lisää osoitteessa: http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm

Virallinen kuvakoko

Kiinan virallinen viisumikuva on kooltaan 33 x 48mm. Suomen virallinen kuvakoko ei kelpaa. Varmista, että kuvan tausta on täysin valkoinen.

Miten otan passikuvan itse?

Virallisen passikuvan pystyy myös ottamaan itse kotona. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon tietyt asiat ennen kuvan lähettämistä. Nykyään saa kännykälläkin otettua onnistuneet kuvat ja ne voi lähettää meillekin arvioitaviksi. Voimme tehdä kuvistasi viranomaisten hyväksymät ja lähettää ne takaisin sähköpostilla. 23.09.2020 astui voimaan uusi sääntö, että valokuvausliike ei saa lisätä järjestelmään kuvia mitä eivät ole itse ottaneet. Poliisin järjestelmä vaatii kuitenkin tietyn kokoisen kuvan, jotta sen pystyy lataamaan järjestelmään. Toimitamme teille muokatun kuvan takaisin, mikä menee suoraan poliisin järjestelmään. Kuvan voit ladata tästä osoitteesta: https://lupakuvienvastaanotto.fi/Default.aspx.  Lisätietoa löydät alhaalta, tai poliisin sivuilta: https://www.poliisi.fi/luvat/passi/passikuvaohje

Valaistus

Kuvan tulee olla tasaisesti valaistu. Kännykän salamalla ei saa otettua hyvää kuvaa. Kasvoista tulee usein ylivalottuneita ja taustasta tumma. Luonnonvalo on paras mahdollinen tai yleinen kirkas valaistus. Varmista kuitenkin, että valo ei sijaitse suoraan yläpuolella. 

Mikäli uskot kasvojen valaistuksen olevan hyvä niin voit lähettää kuvan meille ja puhdistamme taustan. Näin saamme kuvasta onnistuneen. 

Tausta

Tausta tulee olla tasaisen valkoinen. Voimme toki poistaa taustan myös elektronisesti, mutta tämä hankaloituu jos tausta on kirjava. Voit laittaa myös valkoisen t-paidan taustaksi, tai jonkun muun tasaisen valkoisen esineen. Tämä on helpompi poistaa jälkikäteen. 

Asento ja ilme

Ota ryhdikäs asento, pää ja katse suoraan kohti kameraa. Älä nosta tai laske päätä liian ylös tai alas, vaikka kuva olisikin mielestäsi parempi näin. Tästä voi tulla vääristynyt kuva ja on poliisilla yksi hylkäyksen syy. Kameran tulee olla noin silmien tasolla. 

Rintamasuunta tulee olla suoraan kohti kameraan. Jos istut niin laita kädet sivuille roikkumaan tai rennosti polville. Muutoin hartiat saattaa nousta ja kuva saatetaan hylätä tästä syystä. 

Ilmeen täytyy olla neutraali. Kuvassa saa olla positiivinen ilme, mutta ei saa hymyillä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että poskipäät eivät nouse ja suu pysyy kiinni. Hampaat ei saa näkyä kuvassa ja silmien täytyy olla täysin auki. 

Päähineet ja silmälasit

Poliisi on ilmoittanut että uskonnollisista syistä pidettävät päähineet ovat sallittuja kuvassa. Muuten päässä ei saisi olla päähineitä, tai liian suuria pinnejä (jotka selvästi näkyy kuvassa). Jos sinulla on hyväksytty syy niin varmista, että päähineestä ei synny varjoja kasvoille ja reunat ovat tarpeeksi kaukana silmistä. 

Silmälaseja ei suositella käytettävän kuvassa. Biometristen passien ja henkilökorttien myötä silmien elektroninen lukeminen on entistä tärkeämpää. Sangat ei saa olla liian lähellä silmiä, laseissa ei saa olla heijastuksia, lasit eivät saa olla tummentavat tai suurentavat. Vaikka nämä kaikki kriteerit täyttyisivät onnistuneesti niin on virkailija viimeinen henkilö joka päätöksen tekee ja voi hylätä kuvan. 

Passikuvat Heti

Miten lisään kuvan poliisin järjestelmään?

Lupakuvienvastaanotto
1.
Lupakuvienvastaanotto
2.
Lupakuvienvastaanotto
3.
Lupakuvienvastaanotto
4.
Lupakuvienvastaanotto
5.
Lupakuvienvastaanotto
6.

1.

Mene ensin sivulle https://lupakuvienvastaanotto.fi/Default.aspx. Valitse sivulta ”uusi kuva” vaihtoehto.

2.

Seuraavaksi sinun tulee kirjautua sisään yksityishenkilönä.

3.

Kirjaudu sisään Suomi.fi tunnuksilla.

4.

Paina uudestaan ”uusi kuva” painiketta.

5.

Valitse koneeltasi kuva ja liitä se hakemukseen. Kuvan täytyy olla oikeassa koossa, jotta poliisi hyväksyy sen. Lähetä kuva meille niin voimme tehdä kuvastasi oikean kokoisen ja poliisin standardien mukaisen. Veloitamme tästä 10€.

6.

Näet kuvasi vasemmalla laatikossa. Muista painaa sivun vasemmassa yläreunassa oleva täppä, mikäli sairastat jotain mikä vaikuttaa kuvan standardien täyttymiseen.

Lisää oma puhelinnumero tai sähköpostiosoite mihin haluat kuvatunnuksen lähetettävän.

Kun tämä on valmis, saat vahvistuksen viranomaiselta miltein heti. Kuvatunnus tulee teille muodossa XXX XX XX ja välilyönnit ovat näissä tärkeät. Kuvatunnus on voimassa 6kk ja sitä voi käyttää tuona aikana niin monta kertaa kun haluaa.

Lapsen kuvaaminen passiin tai viisumiin

Yli kaksivuotiailla lapsilla on samat kriteerit kuin aikuisillakin passi- ja viisumi kuvassa. Alle kaksivuotiaiden kanssa poliisi on ymmärtäväisempi ja hyväksyy tiettyjä piirteitä mitkä eivät normaalisti menisi läpi. Alle kaksivuotiaan suu voi olla auki, mutta mikäli mahdollista niin kiinni. Tämä ei kuitenkaan ole hylkäyksen syy. Tärkeää on kuitenkin, että pää ja katse ovat suoraan kohti kameraa. Silmien täytyy olla auki ja kasvojen edessä ei saa olla mitään. Kuvan voi esimerkiksi ottaa lattialla valkoisen peiton päällä. Varmista kuitenkin että kasvoille ei synny varjoja. Taustan pystymme jälkikäteen poistamaan, eli pienet varjot taustalla eivät haittaa. 

Lapsen voi kuvata myös sylissä, mutta varmista että taustalla ei näy mitään ja että kädet eivät nouse liian korkealle. Pidä omat tukevat kädet mahdollisimman alhaalla, jotta nämä eivät näy kuvassa. 

Toimitusajat

Heti ilman ajanvarausta.

Heti ilman ajanvarausta.

Heti ilman ajanvarausta.

Heti ilman ajanvarausta.

Heti ilman ajanvarausta.

Heti ilman ajanvarausta.

Ota Yhteyttä


Postitus hinnat Suomeen | Valokuvien postitus veloituksetta | Kuvalahjat, suurkuvatulostukset, sekä oheistuotteet 4,90€